אתגרי הבריאות הנפשית שנוצרו עקב מגיפת הקורונה השפיעו על עובדים בצורה שונה, בהתאם לתפקיד, לשכבת הגיל ולמיקום, כך לפי מחקר חדש של חברת אורקל ושל Workplace Intelligence, חברת ייעוץ ומחקר בתחום משאבי האנוש. המחקר, שבו השתתפו יותר מ-12,000 עובדים, מנהלי מחלקות, מנהלי משאבי אנוש ומנהלים בכירים ב-11 ארצות, מצא כי מנהלים בכירים התקשו, יותר מעובדיהם, להסתגל לתנאי העבודה החדשים, כי הצעירים חשים יותר שחיקה מאחרים, וכי בהודו, באיחוד האמירויות, בסין ובארה"ב יותר עובדים דיווחו על כך שהמגיפה השפיעה לרעה על בריאותם הנפשית.
מנהלים בכירים מתקשים יותר בעבודה מרחוק
מנהלים בכירים התקשו יותר מכל היתר להסתגל למציאות של עבודה מהבית, ודיווחו על יותר בעיות בבריאות הנפשית בהשוואה לעובדיהם, אך הם גם הפתוחים ביותר למינוף טכנולוגיית בינה מלאכותית (AI) להתגברות על הקשיים.
בני דור ה-Z ודור המילניום עובדים קשה יותר, סובלים יותר ומחפשים פתרונות מבוססי-AI
עובדים צעירים יותר חשים שחיקה רבה יותר עקב השפעות המגיפה על הבריאות הנפשית, ומפגינים פתיחות רבה יותר להיעזר בפתרונות מבוססי-AI.
עובדים בארצות שונות חווים מציאויות שונות לחלוטין
ממש כמו נגיף הקורונה, גם משבר הבריאות הנפשית השפיע על אנשים ברחבי העולם בצורה שונה. אנשים בהודו ובסין נפגעים הכי קשה, ומפגינים את הפתיחות הגבוהה ביותר לתמיכה מבוססת-AI, בשעה שעובדים באיטליה, בגרמניה וביפן מושפעים פחות.
חרף ההבדלים הדמוגרפיים, אנשים זקוקים לעזרה ממעסיקיהם. זה הזמן להפגין מנהיגות
ללא תלות בתפקיד, בשכבת הגיל ובהבדלים הדמוגרפיים, יש קונצנזוס בקרב אנשים בכל העולם: המגיפה השפיעה לרעה על הבריאות הנפשית של כוח העבודה הגלובלי – והם זקוקים לעזרה.
"התעמקות בהבדלים בין קבוצות דמוגרפיות וגיאוגרפיות שונות מציפה את ההשפעה המשמעותית של המגיפה על בריאותם הנפשית של עובדים בקבוצות גיל, בתפקידים ובאזורים שונים," אומר דן שאוובל (Dan Schawbel), שותף מנהל ב-Workplace Intelligence. "למרות האתגרים שהמגיפה יצרה, חברות יכולות לנצל את הרגע הזה כזרז לשינוי ארגוני חיובי. המגיפה אמנם המחישה את הצורך החיוני של חברות להתחיל להגן על הבריאות הנפשית של עובדיהן, אבל המאמצים שהחברות משקיעות עכשיו ימשיכו לייצר עובדים מאושרים יותר, בריאים יותר ומעורבים יותר שנים ארוכות קדימה."
"המגיפה כיוונה זרקור לעבר הבריאות הנפשית של עובדים, אבל ממצאי המחקר גם מראים שהיא הגדילה את שיעורי הנכונות של מעסיקים ליישם פתרונות, לרבות טכנולוגיות כמו AI. מערכות כאלה כבר משולבות בפתרונות אורקל למשאבי האנוש המשרתים לקוחות מובילים בישראל", אומרת גילי שלזינגר, מנהלת חטיבת אנטרפרייז באגף SaaS של אורקל ישראל. "הדרך שבה המגיפה שינתה את שגרת העבודה שלנו מעוררת ביתר קלות מצבי שחיקה, לחץ נפשי ובעיות אחרות של בריאות נפשית. כל אחד הושפע בצורה אחרת, והפתרונות שכל חברה מספקת לעובדיה צריכים לשקף את האתגרים הייחודיים של העובדים. אבל באופן כללי, הממצאים ממחישים שהטמעה של טכנולוגיה לשיפור הבריאות הנפשית בקרב עובדים צריכה להיות בראש סדר העדיפויות של כל עסק". (קרדיט צלם: עזרא לוי)
מידע נוסף על המחקר הגלובלי ואפשרות להורדת הדוח החדש זמינים כאן.
מתודולוגיה
ממצאי המחקר מבוססים על סקר שנערך על-ידי Savanta, Inc. בין 16 ביולי ל-4 באוגוסט 2020. במסגרת הסקר, 12,347 משתתפים מרחבי העולם (ארה"ב, בריטניה, איחוד האמירויות, צרפת, איטליה, גרמניה, הודו, יפן, סין, ברזיל וקוריאה) נשאלו שאלות כלליות במטרה לזהות את היחס של דרג ההנהלה ודרג העובדים לגבי בריאות נפשית, טכנולוגיית בינה מלאכותית, עוזרים דיגיטליים, תוכניות צ'אטבוט ורובוטים במקום העבודה. המחקר התמקד באנשים בני 22-74. המשתתפים גויסו באמצעות כמה מנגנונים שונים, דרך מקורות שונים להצטרפות ולהשתתפות בסקרים של מחקרי שוק. כל המשתתפים עבור תהליך כפול של הסכמה מדעת, והשלימו בממוצע 300 נקודות של נתוני איפיון לפני ההשתתפות בסקרים. המשתתפים הוזמנו להשתתף במחקר באמצעות הודעת דואר אלקטרוני, וקיבלו תמורה כספית סמלית בעבור השתתפותם. תוצאות הדגימה היו כפופות לסטיית מדגם. גודל הסטייה מדיד ומושפע ממספר הראיונות ורמת האחוזים שמתבטאים בתוצאות. במחקר ספציפי זה, יש 95% סיכוי לכך שתוצאת הסקר לא תשתנה, פחות או יותר, ביותר מ-0.9% מהתוצאה שהייתה מושגת אם הראיונות היו מתקיימים עם כל האנשים בעולם שמיוצגים על-ידי המדגם.