ברור לכל כי אנו נמצאים כיום בעיצומה של תקופת מעבר מהגישה המסורתית של מערכות "תפורות" ומובוזרות לניהול המשאב האנושי המותאמות לצרכים של מחלקת משאבי האנוש בלבד- לפלטפורמות אחודות אשר נותנות מענה כולל, פתוחות לשימוש כלל הארגון, מאפשרות ניהול גלובאלי של הארגון ומייצבות את מנהלי משאבי האנוש בארגון בחזית העשייה.
לדעתי, המהפך בגישות לניהול ההון האנושי העבירו אותנו ממצב של התנגדות ההנהלה הבכירה בארגון להשקעה במערכות ניהול ההון האנושי וחוסר הסכמה לגבי החזר ההשקעה בגין מערכות אלו, למצב בו כיום הפלטפורמות האחדות לניהול המשאב האנושי מגיעות כדרישה של ההנהלה הבכירה בארגון מתוך הבנה כי ניהול נכון של ההון האנושי בארגון הינו קריטי להצלחתו.
כבר תקופה ארוכה שאני מחפש מחקר מקצועי ורציני שיעשה סדר בעולם המערכות לניהול משאבי אנוש.
לשמחתי, Information Services Group, חברה מובילה לייעוץ וניתוח שוק הטכנולוגיה, פרסמה לאחרונה מחקר מקיף בשם "Industry Trends in Human Resources Technology and Service Delivery Survey". ממצאי המחקר אמנם אינם מפתיעים אבל חייבים להיות לנגד עיניהם של מובילי תחום משאבי האנוש ומנהלי הטאלנטים בארגונים השונים.
המחקר מצביעה על שלושה ערכים מוספים מרכזיים שארגונים מצפים לקבל מהשקעה בטכנולוגיה בעולם משאבי האנוש: חווית סביבת עבודה משופרת לעובד ולמועמד, גישה לחדשנות מתמשכת ותהליכי Best Practice לתמיכה בסביבה העסקית ויישום מהיר על מנת שהטכנולוגיה תעניק ערך גבוה משמעותית עבור הארגון.
מה שמניע את השינוי המשמעותי בצורך בסביבת עבודה חדשנית ומתקדמת הוא כניסה מסיבית של דור חדש לכח העבודה שגדל בתוך עולם טכנולוגי והוא מצפה לטכנולוגיה זמינה וקלה לשימוש אשר מאפשרת אינטראקציה בכל סיטואציה (למשל עבודה עם מכשירים ניידים ורשתות חברתיות).
מהצד השני, ארגונים מצפים מהטכנולוגיה במשאבי אנוש ליישר קו אסטרטגי עם הצרכים העסקיים של החברה. לכן, חברות מחפשות יותר את הערך המוסף של הטכנולוגיה בצד של האנליטיקה והניתוח חוזה העתיד.
מעבר למיקוד בפתרונות "ענן", ארגונים גם שמים דגש על שמירת מידע, פרטיות המידע, אינטגרציה למערכות קיימות וגמישות להתאמה לתהליכים קיימים.
חברת אורקל העולמית המובילה כבר שנים בתחום הפתרונות הטכנולוגיים הבינה את הצורך של הלקוחות בפלטפורמה אחודה ומתקדמת לניהול ההון האנושי ולכן פיתחה את פלטורמת הענן Oracle Fusion HCM כדי שזו תתן ערך מוסף אמיתי והחזר השקעה לארגון.
מדובר בפלטפורמה אחודה וקלה לשימוש הנותנת מענה לכלל הצרכים של האירגון בניהול הממשאב האנושי מקליטה ועד סיום העסקה, עם מודולים מתקדמים לחיזוי, שימור וניהול הטאלנטים בארגון, הערכות עובדים, תגמול עובדים, הדרכות והסמכות ועוד.
זאת ועוד, מתוך החשיבה שכלל הטיפול בהון האנושי אמור להתרכז במקום אחד מגיעה המערכת של אורקל עם כלי ניתוח ודוחות מובנים (BI), כלי לניהול מסמכים, רשת חברתית פנים ארגונית כמו גם אפשרות התממשקות קלה למערכות חיצוניות (שכר, ERP וכדומה).
אם נחזור למחקר שהצגתי בראשית דבריי; מעניין לבחון ולמצוא כיצד Oracle בבניית הפלטפורמה החדשה לניהול ההון האנושי (Fusion HCM) פעלה בהתאם לאסטרטגיה המובאת בפירוט במחקר:
לסיכום
אני מאמין שאנו נמצאים במהלכה של טרנספורמציה משמעותית בה מושרשת ההבנה כי פלטפורמות אחודות לניהול משאבי אנוש הן צורך חיוני בארגונים מובילים על מנת לענות על הצורך להתמודד עם האבולוציה של כח העבודה בשנים הקרובות, לחזק את האמון והנאמנות לארגון, את שביעות הרצון של הטאלנטים בארגון ולשמר אותם.
כותב המאמר: אורי בן שמואל, מנהל מכירות פתרונות Oracle HCM
ליצירת קשר: Ori.ben.shmuel@oracle.com