שמואל מרדלר: יואל, נא תאר בקצרה את א.מ.ת מחשוב ותפקידך בחברה
יואל: לדעתי האתגר טמון בהיערכות נכונה לטיפול במורכבות ההולכת וגדילה של תחום תשתיות ה-IT . מורכבות זו מחייבת הטמעת כלי תפעול עתירי אוטומציה. כלים כאלו נצרכים בכל סוגי הארגונים מאחר וכמות ציוד ה-IT , שגם ארגונים בינוניים וקטנים נדרשים לנהל, גדילה בקצב מהיר.
שמואל: האם תוכל לציין טכנולוגיות חדשניות שניתן להסתייע בהן בתחום זה ?
יואל: בתחום ניהול מערכות הפעלה יש מספר כלים מתקדמים בעולם ה Linux מבית Red Hat כמו Satellite Server ו-System Engine – מוצרים המשמשים לניהול מרוכז של כמות גדולה של מערכות Linux. בסביבה משולבת של Linux ו-Unix יש כלים כמו Puppet המאפשרים לכפות תצורה באופן אוטומטי במערכות הטרוגניות.
בעולמות ניהול האחסון ישנם כלים חדשים מבית סימנטק כמו ,Veritas Operations Manager אשר מאפשרים לחלוש מנקודה אחת על ניהול האחסון וזמינות השירותים ברמה הארגונית.
שימוש בטכנולוגיה כגון Splunk מאפשר לנתח נתוני מכונה (נתונים שהמערכות מייצרות על הפעילות שלהן, כגון: יומני אירועים של מערכות, קבצי קונפיגורציה, נתוני שימוש וביצועים ועוד) באופן מרכזי ובעלות הטמעה נמוכה. שימוש ב-Splunk מאפשר לקצר באופן ניכר את זמן ההגעה לפתרון של בעיות בסביבה מורכבת של מערכות, מאחר והוא מנתח את התנהגות המערכות. הטמעתו מאפשרת ניהול מרכזי של סביבת תשתיות IT גדולה ומורכבת באמצעות צוות מצומצם.
שמואל: כיצד הנכם מסייעים לארגונים בתחום ה-Big Data ?
יואל: אנו בהחלט עדים בשנים האחרונות לרמות הולכות וגדלות של מידע הנצבר על ידי הארגונים. בתחום זה אנו מסייעים במספר היבטים: הטמעת טכנולוגיות המאפשרות לארגון לשמור כמויות גדולות של מידע על ידי השגת חסכון בשטחי אחסון, מימוש מיומנויות ופתרונות מתמחים לנושא של אחסון נתונים בתחום המדיה והארכיונים, שיפור זמינות המידע וניצול יעיל יותר בסביבת ה"ענן הפרטי" וסיוע בהעברת יישומים ל"ענן" ועוד. ברצוני לציין כי בחודש פברואר נקיים את כנס בנושא: "כל הא.מ.ת על ה– Big Data" שבמסגרתו יהיה אפשר ללמוד, בשני מסלולים – ניהולי וטכני, על טכנולוגיות ושיטות להתמודד עם אתגרים באספקטים שונים של ניהול וניתוח כמויות נתונים גדלות והולכות.
ליצירת קשר: yoel@emet.co.il