יעל: התוכניות המיושמות היום מתמקדות בזיהוי העוצמות והחולשות של המנהל והעצמת יכולת הניהול שלו. לצורך זה אנו מתמקדים בשיפור המיומנויות (ארגז הכלים) שעומד לרשות המנהל וחיזוק התובנות הפנימיות שלו. מטרתנו ביישום התוכנית: לאפשר למנהל להתמודד טוב יותר עם האתגר שעולם הניהול מציב בפניו.
יעל: יש לחזק ולשפר את המנגנונים הארגוניים והמערכתיים שיכולים לסייע במינוף התוכניות הקיימות לפיתוח המנהלים. לא מספיק, לטעמי, לבצע תהליך חשיבה שיטתית ולהגדיר את פרופיל המנהל הרצוי, נדרש גם לתת דגש על הסביבה ו"בית היוצר" הארגוני ש"יגדל" מנהלים מסוג זה. הטמעה של קוד ותרבות ניהול תמנף את תחום פיתוח המנהלים בכל ארגון שיפעל באופן שכזה. כמו בדברים אחרים, נדרש כי המנכ"ל יכיר בחשיבות הנושא ויפעל ליישומו.
שמואל: כמובילת התחום בקבוצת בלאט לפידות, מהן התוכניות שלך לעתיד?
יעל: אחד האתגרים הגדולים של תוכניות הדרכה בכלל ובפיתוחי מנהלים בפרט הנו היישום של הנלמד במציאות היום יומית - להצליח לעזוב את ה"טייס האוטומטי" של התנהגויות והרגלים. הפתרון לכך הוא אמצעי תרגול, אשר משפרים את המודעות והופכים את היכולת הנרכשת להרגל.
מצאנו, שארגונים חסרים את הכלים המסייעים באימון ותרגול של המיומנויות הנדרשות, לכן אני מתמקדת בפיתוח מוצרים תומכי הדרכה ולמידה למנהלים. מוצרים אלו יסייעו למנהל לתרגל את מיומנויות הניהול השונות ויתנו מענה אפקטיבי, שאינו קיים, במסגרת הייעוץ או אמצעי הדרכה המסורתיים.