שמואל מרדלר: חגית, נא תתארי לנו בקצרה את פעילותה של העמותה לניהול פרויקטים –
PMI.
פעילויות העמותה כוללות: קיום כנס שנתי, ארגון סיורים מקצועיים בחברות ומפעלים שונים בארץ, קיום תחרות פרויקט השנה לעידוד המצוינות בניהול פרויקטים, הוצאת עיתון אלקטרוני בנושא ניהול פרויקטים, קיום ערבי עיון והרצאות, עידוד הסמכת PMP ועידוד הסמכות מקצועיות נוספות למנהלי פרויקטים בארץ, תרגום ספר ה- PMBOK® (גוף הידע בניהול פרויקטים) לעברית, ועוד.
שמואל: מהם היתרונות העיקריים לשיפור פעילותם של ארגונים כתוצאה מהטמעת מתודולוגיות וטכנולוגיות תומכות בתחום ניהול הפרויקטים?
שמואל: האם תוכלי לתאר לנו את ההתפתחויות שחלו בתחום זה בשנים האחרונות בארגונים בישראל?
חגית: בשנים האחרונות יותר ויותר ארגונים מודעים לצורך ולחשיבות מתודולוגיות וכלי ניהול מוסדרים, לבקרה ולדיווחים. ארגונים רבים יותר משתמשים בפונקציה של משרד ניהול פרויקטים (PMO) או תכנון ובקרה. כבר יותר מודעים ליכולות של הפונקציה לעזור למנהלי הפרויקטים להביא את הפרויקט להצלחה. כמו כן יש יותר כלי ניהול בשוק החל מרמת מנהל הפרויקט הבודד ועד לניהול תיק הפרויקטים (Portfolio) של הארגון. ניתן לראות יותר ויותר מנהלי פרויקטים אשר עוברים הסמכת PMP (Project Management Professional) ובכך משפרים את מקצועיותם ומיצובם בשוק העבודה.
שמואל: מהם הדגשים בכנס השנתי ה-13 ולמי כדאי להשתתף?
במסגרת הכנס נקיים את פאנל המנכ"לים הכולל מנכ"לים מתחומים שונים אשר ידונו בנושא של ניהול פרויקטים בעיתות משבר. אנחנו נשמח מאוד גם שהמשתתפים בכנס יפנו שאלות ישירות למנכ"לים. הכנס מומלץ למנהלי ומובילי פרויקטים מתחומים שונים, אנשים המיועדים לתפקיד מנהלי פרויקטים, אנשי תכנון ובקרה ומשרד פרויקטים (PMO).
ליצירת קשר: hagit@pmi.org.il