אתגרים רבים עומדים בפני תעשיית ה-ICT בישראל, אך בניגוד לרואי השחורות המצב יישאר תחת שליטה - כך על פי גדעון לופז, מנכ"ל IDC ישראל. מספר רב של שווקים נמצאים בין כה וכה בביקושים מתונים עקב מגמות שאינן קשורות בהתפתחויות הכלכליות. לדוגמא, הביקוש לשרתים יורד מסיבה טכנולוגית כלומר אימוץ מסיבי של וירטואליזציה. ביקוש למחשבים שולחניים נמצא בלחץ גם מהכיוון של מעבר לניידים וגם מהכיוון של וירטואליזציה. ארגונים מכל הגדלים מאמצים שירות מרוחק במקום ציוד ותוכנה באתר החברה. שיטות המכרזים של פרוייקטי מחשוב הנהוגות בעיקר במגזר הציבורי, אך גם במקומות אחרים יוצרים משוואה בלתי אפשרית בה או ספק השירות מרוויח והלקוח מפסיד או להפך דבר הפוגע קשות בצמיחת שוק השירותים. כל אלה ועוד, מהווים גורמים טכנולוגיים ועסקיים המשפיעים בעוצמות משתנות על הביקושים לחומרה, תוכנה ושירותים מעל ומעבר להתפתחויות הכלכליות. זה לא אומר שאין השפעה לכלכלה. יש ויש, רק שהשפעה זו איננה נקיה.
"למרות המשבר, קיימות עדיין הזדמנויות בחברות הפועלות בתחומי השקעות מסורתיים כגון תוכנה ארגונית, תשתיות IT ותקשורת - הן מבחינת פוטנציאל השוק והן מבחינת היכולת לבצע השקעות לפי הערכות שווי נמוכות יחסית. הזדמנויות אלה נובעות מצרכי שוק מתהווים בתחומים כמו תוכנה כשירות (SaaS), וירטואליזציה, Cloud Computing וכן במודלים חדשים של פתרונות אבטחת מידע"
"בשנה הקרובה צפויה ירידה משמעותית בהיקף הגיוסים המקומי, שתקטין את מספר החברות בתחום הניו מדיה שיציגו פיתוחים חדשים" אומר רביב "המצב הכלכלי ישפיע במיוחד על חברות המבקשות לפתח אפליקציות חדשות מבוססות Web 2.0".
"רוב התוכניות המשודרות בשידור חי משלבות פרסומות שאינן מתאימות לפורמט האינטרוויזיה. בזמן ששידור מהדורת חדשות מופסק לטובת פרסומות, הגולש עובר בדרך כלל לחלון אחר וממשיך לגלוש, תוך שהוא ממשיך לשמוע את השידור ברקע וכך יודע מתי הפסקת הפרסומות הסתיימה. לכן, הפרסומת המותאמת לשידור הטלוויזיוני המסורתי ששמה דגש רב על ויז'ואל אינה מתאימה לפורמט האינטרנטי, היות והגולש אינו נחשף לויז'ואל. יש צורך לבנות פרסומות שייקחו זאת בחשבון".
"פתרון נוסף שאנו צפויים לראות בשנה הקרובה הנו המעבר לפרסומות אינטראקטיביות כחלק מהשידורים". מוסיף רביב "גולש שלא עובר לחלון אחר בדפדפן וצופה בפרסומת המעניינת אותו יוכל להקליק עליה כדי לקבל מידע נוסף, כפי שנעשה כבר באתרי וידאו רגילים".
התבססות רשתות חברתיות נישתיות, חיפוש אישי יותר והמשך השקת שירות ה-OVI של נוקיה הם חלק מהטרנדים הצפויים בעולם בשנה הקרובה. רשתות חברתיות נישתיות ימשיכו להגדיל את חלקן בעוגת הפרסום של כלל הרשתות החברתיות. אתרים אלה מהווים הזדמנות למודלים עסקיים נוספים מלבד הפרסום המסורתי ומעניקים ערוצי הכנסה נוספים.
גוגל, יאהו, מיקרוסופט וחברות נוספות ימשיכו להציע פתרונות וכלים שיאפשרו תוצאות חיפוש אישיות יותר או כאלה המבוססות על רשת הקשרים של המחפש. ב-2009 נתחיל לראות עלייה בשימוש בתכונות אלה גם מצד המשתמש ה"רגיל".
בתחום הטלקום אנו צפויים לראות עלייה של אחוזים בודדים במכירת טלפונים סלולרים ל-1.3 מיליארד, מתוכם 195 מיליון מכשירים חכמים.
בישראל נמשיך לראות את סלקום ופרטנר מציעות שירותי תקשורת כוללים לעסקים וללקוחות הפרטיים, עלייה בהיקף תקשורת הנתונים הניידת והשקת הרשת החדשה של פלאפון שתוביל למלחמת מחירים קצרה. מספר מנויי הדור השלישי יגיע ב-2009 ל-3.6 מיליון.
53% מהארגונים ינקטו בשינויים בתחום התקשורת בשנה הקרובה, כך עולה מסבב ראיונות שביצעה IDC עם חמישים מנהלי מערכות מידע מהארגונים המובילים במשק. 67% מהארגונים מתכוונים להתמקח עם ספקי התקשרות שלהם על המחיר, 28% יעברו לשימוש בתוכנות VoIP בשיחות לחו"ל, 22% ישכרו את שירתן של חברות ייעוץ לחיסכון בעלויות ו-17% הודיעו שיקטינו ברבע את ההשתתפות בחשבון הסלולרי של העובדים.
עוד עולה, שהרוב המוחלט של הארגונים אינו צופה בחצי השנה הקרובה החלפת ספק תקשורת נייחת – 73% או ניידת – 77%. הסיבה לנאמנות הארגונים לספקי התקשורת מוסברת בכך שכמחצית מהארגונים שדיווחו על ירידה בהוצאות הטלפוניה לעומת 2007, השיגו זאת בעקבות התמקחות עם הספק.
מהראיונות מתברר בנוסף שכ-40% מהארגונים משתתפים במאה עד מאתיים שקלים בחשבון הסלולרי של העובדים, רבע מהארגונים משתתפים בפחות ממאה, 18% בין מאתיים לשלוש מאות ו-15% בין שלוש מאות לחמש מאות. 3% משלמים מעל חמש מאות שקלים לחשבון סלולרי.